17 Ιουλίου 2022

Σκόπελος

Ονειρικές παραλίες και μαγευτικά τοπία

Η Σκόπελος είναι ένα νησί των Σποράδων με εντυπωσιακή βλάστηση και ονειρεμένες παραλίες. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός για ήρεμες διακοπές προτιμάται από οικογένειες και ζευγάρια για την ήσυχη και ρομαντική ατμόσφαιρά του.

Είναι διάσημη από τα γυρίσματα της πασίγνωστης ταινίας Mamma Mia αλλά δεν είναι γνωστή μόνο από το όμορφο κινηματογραφικό σκηνικό. Είναι ένα καταπράσινο νησί, όπου τα πεύκα σχεδόν αγγίζουν τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, ένας ιδανικός προορισμός για αλησμόνητες διακοπές.

Η Σκόπελος διαθέτει επίσης μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά. Το νησί είναι ξακουστό από την αρχαιότητα για το κρασί του, τη μεγάλη παράδοση στην αγγειοπλαστική και την ξυλογλυπτική.

Πίσω στο χρόνο θα ταξιδέψουν τον επισκέπτη οι μοναδικοί αρχαίοι λαξευτοί τάφοι από τη ρωμαϊκή ή τη παλαιοχριστιανική περίοδο που βρίσκονται στην περιοχή Σεντούκια, ο τάφος του πρίγκηπα Σταφύλου, όπου βρέθηκε και το περίφημο ξίφος του στον ομώνυμο όρμο, ενώ το Ασκληπιείο Σκοπέλου στη θέση Αμπελική που θεωρείται από τα αρχαιότερα ιερά του θεού της Ιατρικής, Ασκληπιού.

Περισσότερα

Η Σκόπελος

Γενικές Πληροφορίες

Αξιοθέατα

Εκκλησίες & Μοναστήρια

Παραλίες

Φύση

Χωριά

 

Διακοπές στην Ελλάδα

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας

www.greecedestination.gr

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.