26 Νοεμβρίου 2021

 


Νομός Δράμας

Ένας τόπος προικισμένος με καταπράσινη φύση

Ο νομός Δράμας στη Μακεδονία διαθέτει αμέτρητες φυσικές καλλονές, βιότοπους, εκπληκτικής ομορφιάς δάση, επιβλητικά όρη, καταρράκτες, λίμνες, αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά και βυζαντινά μνημεία, γραφικά χωριά, όλα μαζί συνθέτουν ένα σκηνικό απαράμιλλης γοητείας.

Είναι ένας τόπος προικισμένος με πολύ πράσινο και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα για την αφθονία των νερών από τους ποταμούς Αγγίτη και Νέστο. Στον ορεινό ορίζοντας διαφαίνεται ο όγκος του όρους Φαλακρό με πολύ πράσινο και καταπληκτικά τοπία.

Ο νομός διασχίζεται από τον ποταμό Νέστο και τις λίμνες του στο βόρειο και κεντρικό τμήμα, τα δε νερά του αξιοποιούνται για ενεργειακή, αρδευτική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Από την άλλη ο ποταμός Αγγίτης, με το σπάνιας ομορφιάς Σπήλαιο των Πηγών του, που είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου. Το σπήλαιο έχει συνολικό μήκος 12 χλμ με αξιοποιημένο από αυτό μόνο τα 500 μέτρα. Η εκδρομή στο σπήλαιο μπορεί να συνδυαστεί με ράφτινγκ και καγιάκ στο φαράγγι του ποταμού Αγγίτη.

Ο Αρχαιολογικός χώρος Καλή Βρύση, το Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου, το Φράγμα του Θησαυρού, είναι μόνο λίγα από τα πολλά αξιοθέατα που μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης. Ο νομός Δράμας προσφέρεται για πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού που θα μαγέψει κάθε φυσιολάτρη με τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές που διαθέτει. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιπλανηθεί στα μοναδικά δάση, να απολαύσει τα μνημεία της φύσης (σπήλαια και φαράγγια), να κάνει ορεινή πεζοπορία ή ακόμα ορειβασία, αναρρίχηση και αεραθλητισμό. Να ακολουθήσει πολιτιστικές διαδρομές επισκεπτόμενος βυζαντινά μοναστήρια και εκκλησίες, αρχαιολογικούς χώρους και τοπικά μουσεία. Να παρακολουθήσει υπέροχες εκδηλώσεις και να πάρει μέρος σε τοπικά πανηγύρια και καλλιτεχνικές συναντήσεις.

Ένα σημαντικό δίκτυο τουριστικών εγκαταστάσεων κυρίως στο δασικό και αγροτικό περιβάλλον, συνηγορούν για αγροτουρισμό ώστε να ικανοποιήσει ο επισκέπτης τα οικολογικά του ενδιαφέροντα. Η τουριστική υποδομή στο νομό της Δράμας είναι αρκετά αξιόλογη με διαμονή σε παραδοσιακά ξενοδοχεία και ξενώνες. Το καλό φαγητό σε ταβέρνες και εστιατόρια ανταμείβει κάθε επισκέπτη, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.