29 Απριλίου 2022

 

Ανάφη

Ένας παρθένος κι απόκοσμος τόπος

Στην εσχατιά των Κυκλάδων, ζυμωμένη στον ήλιο του Αιγαίου και την αρμύρα της θάλασσας, μοναχική μέσα στην απλότητά της, η Ανάφη παραμένει ένα νησί μακριά από τους ρυθμούς της σύγχρονης ανάπτυξης. Ο επισκέπτης της, παίρνοντας γεύσεις από το μοναδικό τοπίο και τη νησιώτικη φιλοξενία που απλόχερα θα του προσφερθεί, θα την αγαπήσει μόνιμα και σταθερά.

Το νησί παίρνει αργά-αργά τη θέση του στο τουριστικό «στερέωμα». Σήμερα, είναι σε θέση να παρέχει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες στον ταξιδιώτη, που δεν έρχεται στην Ανάφη σαν κάποιος οποιοσδήποτε τουρίστας, αλλά συνήθως φέρει όλα τα χαρακτηριστικά του παλαιού περιηγητή. Περιηγητή ενός παρθένου κι απόκοσμου τόπου, που τον ανακαλύπτει συνεχώς ανιχνεύοντας τον από στεριά και θάλασσα.

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας η Ανάφη είναι ο ιδανικός προορισμός. Διαθέτει πολλά μονοπάτια που είναι εύκολα προσβάσιμα από τον επισκέπτη. Τα μονοπάτια οδηγούν σε όμορφους προορισμούς όπως στην Αρχαία πόλη το Καστέλι, στο ψηλότερο βουνό της Ανάφης στην Βίγλα, καθώς και μονοπάτι που συνδέει την Αρχαία Πόλη του νησιού με το Ιερό του Απόλλωνα, σημερινό μοναστήρι. Επίσης μέσα από τα μονοπάτια μπορεί κανείς να φτάσει στις όμορφες αμμουδιές και τους μικρούς κόλπους του νησιού, όπως στο Κατσούνι, στην Φλαμουρού, στους Αγίους Αναργύρους.

Το κόσμημα του νησιού, ο μεγάλος βράχος που δεσπόζει στην άκρη του νησιού ο Κάλαμος είναι ιδανικός για αυτούς που αγαπούν την αναρρίχηση.

Η Ανάφη έχει βαθιά κρύα και ολοκάθαρα νερά που ενδείκνυνται για καταδύσεις, έτσι θα θαυμάσετε το θαλάσσιο βασίλειο με τα πολλά είδη ψαριών.

Χαρακτηριστικό του νησιού είναι τα πολυάριθμα εκκλησάκια.  Κάθε εκκλησάκι είναι συνδεδεμένο με κάποια γιορτή.

Ο γύρος της Ανάφης με καΐκι ή σκάφος δίνει την δυνατότητα να επισκεφτείτε δυσπρόσιτες παραλίες αλλά και να παρατηρήσετε τους κάθετους πανύψηλους βράχους του Κάλαμου, που σίγουρα θα σας προκαλέσουν δέος και μία αξέχαστη εμπειρία.

Οι διακοπές στην Ανάφη είναι σίγουρο ότι θα σας μείνουν αξέχαστες.

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.