30 Απριλίου 2022

 


Κέρκυρα

Ένας τόπος μαγικός

Το καταπράσινο νησί, το νησί των Φιλαρμονικών, το μυθικό νησί των Φαιάκων για κάποιους, η Κέρκυρα του Άγιου Σπυρίδωνα, η Κέρκυρα του τουρισμού, η Κέρκυρα του πολιτισμού, όλα αυτά και πολλά άλλα χαρακτηρίζουν την Κέρκυρα, το βορειότερο νησί των Επτανήσων και δεύτερο σε μέγεθος μετά την Κεφαλονιά.

Η πυκνή βλάστηση, η γεμάτη κυπαρίσσια και ελιές ύπαιθρος, οι δεκάδες παραλίες, που σχηματίζονται σε 217 χιλιόμετρα ακτογραμμής, τα γραφικά μεσαιωνικά και ενετικά χωριά της ενδοχώρας, μαγεύουν και κατακτούν τον επισκέπτη, προσφέροντάς του όλες τις σύγχρονες ανέσεις, αλλά και τη γοητεία και τις παραδόσεις περασμένων εποχών.

Περιηγηθείτε στην Παλιά πόλη και τα καντούνια της που είναι στολισμένα με τις μπουγάδες των νοικοκυριών, επισκεφτείτε τις ιστορικές εκκλησίες και ανακαλύψτε κρυμμένες πλατείες ανάμεσα στις πολυώροφες βενετσιάνικες πολυκατοικίες, ανεβείτε στο Παλιό Φρούριο για να δείτε το μεγαλείο της πόλης από ψηλά και στο τέλος απολαύστε το καφεδάκι σας στο Λιστόν, σημείο αναφοράς και κοινωνικότητας για ντόπιους και επισκέπτες.

Στην ενδοχώρα του νησιού η Φύση οργιάζει.

Μοναδικές ομορφιές και αξιοθέατα περιμένουν τους περιηγητές, όπως η Λίμνη Κορισσίων, με τα 14 διαφορετικά είδη ορχιδέας στις αμμώδεις ακτές της και ο ορεινός όγκος του Παντοκράτορα στα βόρεια.

Λίγο έξω από τις βορειοδυτικές ακτές της Κέρκυρας, τρεις μικροί παράδεισοι, τα Διαπόντια νησιά, μακριά από το πολύβουο πλήθος, ξεχωρίζουν για τον ήσυχο και ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους, αποτελώντας μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για όσους επιζητούν ηρεμία και γαλήνη στις διακοπές τους.

Η  Κέρκυρα με το λιβάδι της στου Ρόπα, την κοιλάδα της στην περιοχή Λευκίμμης, τη λίμνη των Κορισσίων προσφέρει πολλές συγκινήσεις σ’ αυτούς που αγαπούν  τη φύση.

Η Κέρκυρα είναι ένας μαγικός τόπος από άκρη σε άκρη, ένα σπουδαίο έργο τέχνης που αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο όσο το βλέπετε. Είτε βρίσκεστε σε ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο, είτε στο πιο απομονωμένο χωριουδάκι, η γοητεία του νησιού αυτού θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας.

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

www.greecedestination.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.