30 Απριλίου 2022

 


Ιθάκη

Ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις

Η Ιθάκη του Οδυσσέα, το νησί σύμβολο της νοσταλγίας για την πατρίδα, των πολλών άλλων ποιητών και λογοτεχνών, \του Κωνσταντίνου Καβάφη με το ομότιτλο ποίημα, είναι το μικρότερο, μετά τους Παξούς, νησί στο σύμπλεγμα των Επτανήσων στο Ιόνιο Πέλαγος.

Η σπάνια φυσική ομορφιά που συνδυάζει το άγριο με την ηρεμία, οι πανέμορφοι παραδοσιακοί οικισμοί που συνδυάζουν την παράδοση με την ιστορία, ο πολιτισμός, η αγάπη των κατοίκων για τον τόπο τους, κάνουν την Ιθάκη, ένα από τα λίγα νησιά στο Ιόνιο που δεν έχουν αλλοιωθεί από τον τουρισμό και που κρατά αυθεντικό το χρώμα της.

Οι παραλίες του νησιού μαγεύουν κάθε ταξιδιώτη με την αστείρευτη φυσική ομορφιά τους, εναλλάσσονται με απόκρυμνους βράχους, οι κατάφυτοι κόλποι πρασινίζουν τα νερά, οι σπηλιές κρύβουν ακόμα και σήμερα μύθους που θα ζουν για πάντα. Σε όλη τη θάλασσα, είναι ορατά τα γύρω νησιά της Κεφαλλονιάς, της Λευκάδας, του Αρκούδι, του Μεγανήσι, του Ατόκου, του Κάλαμου, του Κάστου με την ηπειρωτική χώρα.

Η περιήγηση στα ορεινά χωριά γεμίζει τους επισκέπτες με εκπληκτικές εικόνες της προικισμένης φύσης αλλά και της παράδοσης αυτού του νησιού.

Στα μουσεία του νησιού ο επισκέπτης θα ανακαλύψει πτυχές της ιστορίας του νησιού και της πλούσιας πολιτιστικής του κληρονομιάς.

Η καρδιά του νησιού χτυπά στο Βαθύ, την πρωτεύουσα της Ιθάκης. Μια γραφική πόλη με έναν ιδιόμορφο κόλπο, που κλείνει στην αγκαλιά του το νησάκι Λαζαρέτο και τα δύο ενετικά κάστρα του.

Η πόλη, το Βαθύ και τα τοπικά διαμερίσματα Ανωγής, Σταυρού και Κιονιού έχουν χαρακτηριστεί Παραδοσιακοί Οικισμοί, ενώ ολόκληρο το νησί έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Η καταπράσινη Ιθάκη με τις πανέμορφες παραλίες και τους καταπράσινους φυσικούς όρμους, μαγεύει εκατοντάδες επισκέπτες που αναζητούν τη γαλήνη, ενθουσιάζονται με τις ανακαλύψεις, μα πάνω από όλα αναζητούν τη δική τους «Ιθάκη».

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.