01 Μαΐου 2022

 


Τήλος

Το σμαράγδι των Δωδεκανήσων

Η Τήλος σας περιμένει… με δεκαεννέα παραλίες, δώδεκα βουνά με ρέουσες φυσικές πηγές, επτά μεσαιωνικά κάστρα, ένα βυζαντινό μοναστήρι, διακόσιες εκκλησίες, ένα σπήλαιο με πολλές ανασκαφές, ένα χωριό πολιτιστικό μνημείο, πάνω από εκατό είδη πουλιών, εκατοντάδες άγρια είδη χλωρίδας και περίπου πεντακοσίους κατοίκους. Διατηρώντας τη φυσιογνωμία του παρελθόντος, στην Τήλο ανοίγεται μπροστά μας η Ελλάδα των προηγούμενων χρόνων.

Η Τήλος ανήκει στα Δωδεκάνησα και βρίσκεται ανάμεσα στη Νίσυρο και στη Χάλκη, με έκταση 63 τ.χλμ και το έδαφός της πετρώδες. Είναι ένα μικρό νησί με παραδοσιακούς οικισμούς, πανέμορφες παραλίες, καταπράσινα τοπία, σπήλαια αλλά και αμέτρητα αρχαιολογικά μνημεία.

Πεντακάθαρες ακρογιαλιές, τραχείς ορεινοί όγκοι, εύφορες παραθαλάσσιες εκτάσεις, αρχαία και βυζαντινά μνημεία, δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και μονοπάτια για περιπατητές συνθέτουν την εικόνα του νησιού, όπου διατηρείται ζωντανή η παράδοση.

Διατηρεί αναλλοίωτη την παραδοσιακή του ταυτότητα και εκπλήσσει ευχάριστα τους επισκέπτες του με τη γραφικότητα των τοπίων και των οικισμών του καθώς και με τις υπέροχες παραλίες του.

Στους ορεινούς αλλά κατάφυτους όγκους της, στους λόφους και τις κοιλάδες με τις ρέουσες πηγές, φύονται ποικίλα βότανα και λουλούδια που κάνουν την ατμόσφαιρα μεθυστική με τα αρώματά τους. Καταφύγιο για σπάνια είδη πουλιών και με πλούσια θαλάσσια ζωή αποτελεί ένα οικολογικό πάρκο που προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες.

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.