09 Μαΐου 2022

 


Νομός Ευρυτανίας

 

Η μικρή Ελβετία της Ελλάδας

Ο Νομός Ευρυτανίας μέσα από τα μεσαιωνικά κάστρα και τα μοναστήρια, τα πέτρινα γεφύρια, τις πλακόστρωτες πλατείες, τους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, τα θρησκευτικά προσκυνήματα, δένουν αρμονικά με ένα φυσικό καταφύγιο από κοιλάδες, φαράγγια, αιωνόβια πλατάνια, πουρνάρια και έλατα, λίμνες, ποτάμια, μονοπάτια και σε κάνει να αισθάνεσαι πως ο χρόνος σταματά και η ανάμνηση του παρελθόντος μοιάζει με παραμύθι.

Ανεξερεύνητα παραμυθένια χωριουδάκια φωλιασμένα στις πλαγιές των βουνών με σκηνικό να μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι, με σπουδαία ιστορία, εξαιρετικά δείγματα τοπικής αρχιτεκτονικής και φυσικού κάλλους, περιμένουν τους επισκέπτες τους για να τα ανακαλύψουν.

Η Ευρυτανία είναι ένας τόπος φιλόξενος και αυθεντικός, άγριος και περήφανος, έναν τόπος πανέμορφος που διαρκώς σε εκπλήσσει με την απλότητα της φυσικής υπεροχής του.

Ο νομός Ευρυτανίας στη Στερεά Ελλάδα με πρωτεύουσα το Καρπενήσι έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών και όχι άδικα. Κάθε της πόλη και χωριό, από το Καρπενήσι και τον Προυσό, ως τη Δομνίτσα, το Μικρό και Μεγάλο Χωριό, υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες και τους ξεναγεί στον κόσμο της περιπέτειας και της σπάνιας φυσικής ομορφιάς!

Ο νομός Ευρυτανίας αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για όλες τις εποχές του χρόνου. Ο χειμώνας με κατάλευκα τοπία και τζάκια αναμμένα, προσφέρουν στον επισκέπτη μια φιλόξενη γωνιά να απολαύσει την ηρεμία και την φιλοξενία των κατοίκων, αλλά και να επισκεφτεί το χιονοδρομικό κέντρο για σκι και σνόουμπορντ. Την άνοιξη η φύση οργιάζει, τα δέντρα ανθίζουν και η πανδαισία των χρωμάτων αρχίζει. Το καλοκαίρι είναι ιδανικό για μοναδικές περιπλανήσεις μέσα σε καταπράσινα τοπία, απόκρημνα φαράγγια και ορμητικούς καταρράκτες.

Ο νομός Ευρυτανίας έχει χαρακτηριστεί ως η καρδιά του εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Ολόκληρος ο νομός είναι ιδανικός για πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού, με πλήθος δραστηριοτήτων όπως πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση και καταρρίχηση, rafting, καγιάκ, ιππασία, τοξοβολία κ.ά.

Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι σε κάθε γωνιά της Ευρυτανίας, με μοναστήρια και βυζαντινά μνημεία που αποτελούν για τον ορθόδοξο κόσμο σημαντικά προσκυνήματα, χτισμένα σε πανέμορφες τοποθεσίες, συχνά μεγάλης θρησκευτικής και αρχιτεκτονικής αξίας.

Ο νομός της Ευρυτανίας δε θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. Είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τους λάτρεις της φύσης, της ηρεμίας και της περιπέτειας, ανάλογα με το τι αναζητάτε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.