09 Μαΐου 2022

 


Νομός Φθιώτιδας

 

Μοναδική φυσική ομορφιά

Ο Νομός Φθιώτιδας με τις καταπράσινες οροσειρές, τα πυκνά δάση, τα επιβλητικά φαράγγια, τις λίμνες και τα δαντελωτά ακρογιάλια συνθέτουν ένα σκηνικό μοναδικού φυσικού κάλλους.

Ο νομός Φθιώτιδας έχει αξιόλογη τουριστική ανάπτυξη κι αυτό οφείλεται στις ανεξάντλητες φυσικές ομορφιές, τα αμέτρητα ιστορικά μνημεία, τις ιαματικές πηγές και τις ειδυλλιακές παραλίες. Ο αρμονικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας γοητεύει τον επισκέπτη και τον κάνει να θέλει να γνωρίσει πιο βαθιά αυτόν τον τόπο.

Η Λαμία είναι η πρωτεύουσα του νομού Φθιώτιδας και αποτελεί το εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο του νομού. Είναι μία πολύ παλιά πόλη που κλείνει από δύο πευκόφυτους λόφους. Στον ένα λόφο δεσπόζει επιβλητικά το μεσαιωνικό κάστρο της Λαμίας και στον άλλο η εκκλησία του Αγίου Λουκά που είναι κτίσμα του 18ου αιώνα. Αξίζει να επισκεφθείτε τη μεταβυζαντινή εκκλησία της Παναγιάς της Αρχοντικής, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το  Λαογραφικό Μουσείο και τη Δημοτική Πινακοθήκη που παρουσιάζουν αξιόλογα εκθέματα.

Η ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου, τα ερείπια της αρχαίας πόλης στην Μακρακώμη, το άγαλμα του Λεωνίδα και το κενοτάφιο των πεσόντων στις ιστορικές Θερμοπύλες με τη μακραίωνη ιστορία τους, τα Καμένα Βούρλα και ο Άγιος Κωνσταντίνος με τις παραλίες τους, ο πανέμορφος Θεολόγος που έχει αναπτυχθεί πολύ τουριστικά, οι ιαματικές πηγές Καμένων Βούρλων και Υπάτης που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο, η ιστορική πόλη της Δομοκού με την υπέροχη θέα στο Θεσσαλικό κάμπο, είναι μέρη τα οποία πρέπει να επισκεφτεί κάποιος.

Ο Νομός Φθιώτιδας διαθέτει παραλίες φυσικού κάλλους, άλλες κοσμοπολίτικες και άλλες απομακρυσμένες και ήσυχες. Οργανωμένες ή όχι σίγουρα θα βρείτε αυτή που σας ταιριάζει για να περάσετε αξέχαστες διακοπές.

Ο Νομός Φθιώτιδας είναι ιδανικός και για τους φυσιολάτρες. Δάση, ποτάμια, φαράγγια, καταρράκτες, σπήλαια, λίμνες, ορεινοί όγκοι και περιπατητικά μονοπάτια έχουν μια μοναδική ομορφιά που θα συνεπάρει τον επισκέπτη.

Με μια σειρά όμορφων παραθαλάσσιων οικισμών αλλά και πολλά ορεινά, γραφικά χωριά που έχουν αρχίσει και αναπτύσσονται τουριστικά, ο νομός Φθιώτιδας κερδίζει όλο και περισσότερο τους επισκέπτες και τους προσελκύει για να τον εξερευνήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.