08 Μαΐου 2022

 

Νομός Αργολίδας

Ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου

Ο Νομός Αργολίδας στην Πελοπόννησο είναι από τους πιο ιστορικούς νομούς της Ελλάδας και κατοικείται από την 8η χιλιετία π.Χ. Εδώ εμφανίστηκε και άκμασε ο Μυκηναϊκός πολιτισμός, γνώρισε την κυριαρχία των Ρωμαίων, των Βυζαντινών, των Ενετών, των Φράγκων και των Τούρκων και απελευθερώθηκε με την επανάσταση του 1821. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και κατά τη σύσταση του ελληνικού κράτους. Στο νομό Αργολίδας στήθηκε η προσωρινή έδρα της επαναστατικής κυβέρνησης και έγινε η πρώτη πρωτεύουσα του κράτους.

Το Ναύπλιο είναι μία από τις ομορφότερες ερωτικές και ρομαντικές πόλεις της Ελλάδας. Τα στενά δρομάκια του περιστοιχίζονται από κομψά βενετσιάνικα σπίτια και χαριτωμένα νεοκλασικά αρχοντικά, ενώ ο περίπατος στο λιμάνι διαθέτει φιλόξενα εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες. Το επιβλητικό Παλαμήδι δείχνει σα να αγκαλιάζει την πόλη και το Μπούρτζι φαντάζει να αναδύεται μέσα από τα καταγάλανα νερά.

Το Άργος θεωρείται η αρχαιότερη πόλη στην Ηπειρωτική Ευρώπη λόγω της ύπαρξης πολλών αρχαιολογικών μνημείων που χρονολογούνται από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού, όταν αποτελούσε ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα του Μυκηναϊκού Πολιτισμού και μια από τις παλαιότερες στον Ελλαδικό χώρο.

Σήμερα, η πόλη στολίζεται με πολλά αρχαία μνημεία. Ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους, οι Μυκήνες περιβάλλονται με το μαγικό πέπλο του μύθου των Ατρειδών. Η Επίδαυρος γνωστή για το περίφημο θέατρό της που είναι χτισμένο μέσα σε ένα δάσος, μαγεύει τον επισκέπτη τόσο για την αρχιτεκτονική όσο και για την ακουστική του.

Το Τολό ένα σύγχρονο τουριστικό κέντρο του νομού αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες. Παραλίες με δέντρα να φτάνουν ως την άκρη της θάλασσας, γραφικά χωριουδάκια με απλούς, φιλόξενους ανθρώπους, εκκλησίες και μοναστήρια γεμάτη ευλαβική κατάνυξη, φαράγγια και σπηλιές που προκαλούν να τα εξερευνήσεις, βουνά και πεδιάδες, αρχαιολογικοί χώροι γεμάτοι ιστορία. Όλα αυτά και άλλα τόσα είναι ο νομός Αργολίδας. Ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου που μπορεί να προσφέρει απίστευτες συγκινήσεις.

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.