26 Μαΐου 2022

 


Ικαρία

Το νησί της μακροζωίας

Η Ικαρία είναι ένας μαγικός τόπος, ένα νησί που θα το λατρέψετε με την πρώτη ματιά. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τα πλέον ανεξερεύνητα. Συνδυάζει την ήσυχη και την έντονη ζωή, τη χαλάρωση και τη διασκέδαση.

Το νησί φημίζεται για τη φυσική ομορφιά του, ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό από πυκνή βλάστηση, τρεχούμενα νερά, ιαματικές πηγές, ειδυλλιακά ψαροχώρια και γραφικούς ορεινούς οικισμούς με αυθεντικές παραδόσεις. Φημίζεται επίσης για την ηρεμία και τη μακροζωία των κατοίκων της.

Η Ικαρία είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά νησιά του Αιγαίου. Έχει θαυμάσιο κλίμα και θερμές ραδιούχες ιαματικές πηγές που είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένες για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Τα βουνά είναι γεμάτα με πελώρια δέντρα και χαράδρες δημιουργώντας χειμάρρους και ρεματιές και καταλήγοντας στη θάλασσα σχηματίζουν όρμους γεμάτους άμμο ή βότσαλα ιδεώδεις για θαλάσσια μπάνια.

Το όνομά της είναι δεμένο με το μύθο του Ίκαρου, σύμβολο νεανικού ενθουσιασμού και αναζήτησης της ελευθερίας. Αυτό το στοιχείο μοιάζει να έχει περάσει στο χαρακτήρα των φιλόξενων Ικαριωτών που διακρίνονται για την αισιόδοξη και ανέμελη προσέγγιση της καθημερινότητας. Το νησί του Ίκαρου είναι ένα αραιοκατοικημένο νησί, με πολύ άγρια ομορφιά και μεγάλα αχανές και άχτιστα κομμάτια.

Η Ικαρία σας περιμένει να τη γνωρίσετε και να την ανακαλύψετε!!!

 

Η Ικαρία

Γενικές Πληροφορίες

Αξιοθέατα

Εκκλησίες & Μοναστήρια

Παραλίες

Φύση

Χωριά

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

 

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.