05 Μαΐου 2022

 


Σχοινούσα

 

Ένα μικρό νησί γεμάτο χρώματα κι αρώματα

Η Σχοινούσα στις Μικρές Κυκλάδες βρίσκεται ανάμεσα στην Ηρακλειά και το Κάτω Κουφονήσι, από τα οποία χωρίζεται με στενούς διαύλους λίγων εκατοντάδων μέτρων.

Με την πιο δαντελωτή ακτογραμμή από όλα τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος και με πολλούς υπήνεμους ορμίσκους, διαθέτει τις περισσότερες παραλίες και αποτελεί ιδανικό τόπο για όσους προτιμούν ήρεμες και μοναχικές διακοπές.

Η τουριστική δραστηριότητα είναι αρκετά ήπια ώστε να μην επηρεάζει το χαρακτήρα του νησιού και η ησυχία είναι από τις εντυπώσεις με τη μεγαλύτερη διάρκεια στη μνήμη του επισκέπτη. Ο κύριος όρμος, το Μερσίνι, που είναι και το λιμάνι, θεωρείται από τα καλύτερα καταφύγια μικρών σκαφών στην περιφέρεια των Κυκλάδων.

Το νησί είναι ιδανικό για πεζοπορία και εξερεύνηση. Διασχίζοντας τα γραφικά μονοπάτια της περιοχής συναντάει κανείς παραδοσιακούς ανεμόμυλους να στέκουν τριγύρω επιβλητικά και πολλές θαλάσσιες σπηλιές, απολαμβάνοντας το μεγαλείο της φύσης και του κυκλαδίτικου τοπίου.

Η πεδινότητα του εδάφους της, με τους χαμηλούς καταπράσινους λόφους και τις μικρές πεδιάδες ανάμεσα τους, τις πολλές δαντελωτές  παραλίες, με τις αμμουδιές τους να λαμπυρίζουν κάτω από το καυτό Κυκλαδίτικο ήλιο, την καθιστούν σε ένα από τους πιο ιδανικούς τουριστικούς προορισμούς  στις Κυκλάδες.

Η Σχοινούσα είναι ένα νησί που ο επισκέπτης μπορεί να το απολαύσει με κάθε τρόπο.  Μπορεί να χαρεί την υπέροχη  θάλασσα κολυμπώντας με οποιοδήποτε καιρό στα κρυστάλλινα νερά σε μια από τις 18 πανέμορφες παραλίες της. Να γνωρίσει τις φυσικές ομορφιές της πεζοπορώντας, να ζήσει μια αξέχαστη βραδιά σε μια από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, να γνωρίσει το δεκαπενταυγουστιανό πανηγύρι της Παναγιάς της Ακαθής, να γευτεί τα υπέροχα ντόπια φαγητά της, τα φρέσκα ψάρια και να διασκεδάσει στα γλέντια που διοργανώνονται στο νησί.

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.