08 Μαΐου 2022

 


Αλόννησος

 

Δαντελωτές ακτές με σμαραγδένια νερά

Η Αλόννησος είναι ένα μικρό καταπράσινο νησί που ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων και βρίσκεται βορειοανατολικά της Σκοπέλου. Τόπος μυθικών ηρώων, αρχαίων ναυαγίων, βυθισμένων αρχαίων πόλεων. Περιοχή προικισμένη με εύφορη γη σε προνομιακή θέση. Νησί με γοητεία μεθυστική και οίνο που έμεινε ιστορικά γνωστός. Χωρίς αμφιβολία, η ιστορία που περιβάλλει την Αλόννησο είναι πραγματικός θησαυρός!

Η Αλόννησος είναι ένας από τους τελευταίους οικολογικούς παραδείσους της Μεσογείου, το σπίτι της μεσογειακής φώκιας και μια θαλασσινή πολιτεία όπου φυσικό περιβάλλον και πολιτισμός συνυπάρχουν αρμονικά, χαρίζοντας μοναδικές συγκινήσεις σε όσους αγαπούν την περιπέτεια και τις δραστηριότητες στη φύση.

Η Αλόννησος είναι ιδανικός τόπος για ήσυχες και ξέγνοιαστες διακοπές. Διαθέτει πάρα πολλές παραλίες, οι πιο πολλές με βότσαλο και όλες με πεντακάθαρα νερά. Στα μικρά γραφικά χωριά της θα νιώσετε την ηρεμία του τόπου και των ανθρώπων.

Γύρω από την Αλόννησο βρίσκονται οι νησίδες Μούλες, Σταυρός, Μανωλάς, Κοκκινονήσι, Μικρός και Άγιος Γεώργιος. Βρίσκεται επίσης το αλίμενο νησί Γιούρα και η Κυρά Παναγιά (Πελαγονήσι), η Περιστέρα, το Πιπέρι, η Σκάντζουρα και η Ψαθούρα.

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.