27 Μαΐου 2022

 


Φούρνοι

Ταξίδι στα φιόρδ του Αιγαίου

Ένα ταξίδι στους Φούρνους αρκεί για να σου κουρσέψει την καρδιά. Οι Φούρνοι στο βορειοανατολικό Αιγαίο αποτελούν έναν ξεχωριστό προορισμό, ιδανικό για όσους αναζητούν την ηρεμία και τη γαλήνη, τη φυσική ομορφιά, αλλά και για μικρούς επίγειους παράδεισους για να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους. Εδώ το γαλάζιο της θάλασσας συναντά το πράσινο των δέντρων.

Γνωστό ως νησί των κουρσάρων, αλλά και ως ένα μέρος όπου ο χρόνος σταματά, οι Φούρνοι Κορσεών χαρίζουν μία τόσο όμορφη απλότητα που αγγίζει τον κάθε επισκέπτη.

Ο πλούσιος θαλάσσιος διαμελισμός και η πολυσχιδή γεωμορφολογία των νησιών έχει σαν αποτέλεσμα το νησί να είναι γεμάτο από πολλούς και «κρυμμένους» κολπίσκους δημιουργώντας παραλίες με καθαρά κρυσταλλένια νερά.

Η πιο περίπλοκη ακτογραμμή βρίσκεται στα νότια του νησιού και χαρακτηρίζεται από μικρά βάθη και σχετικά μικρές κλίσεις. Η περιοχή αυτή σου δίνει την εντύπωση ότι μικροί χερσόνησοι εισβάλουν στη θάλασσα δημιουργώντας έτσι μικρά φιόρδ, όπου σχηματίζουν αραξοβόλια, που μπορούν να ασφαλιστούν πλοία με όλους τους ανέμους. Ιδανικά αραξοβόλια για όλους τους καιρούς είναι το Καμάρι, το Ελιδάκι και το Μπαλί που είναι γνωστά από τα πανάρχαια χρόνια.

Με τοπία που θυμίζουν εξωτικά νησιά, οι Φούρνοι αποτελούν έναν από τους τελευταίους ανέγγιχτους παραδείσους του Αιγαίου. Ένα υδάτινο οικοσύστημα μεγάλης βιοποικιλότητας και εκθαμβωτικής ομορφιάς δημιουργούν ένα μαγευτικό πλέγμα από μυστικά θαλάσσια περάσματα, φιορδ και βραχώδεις υφάλους.

Τα παραδοσιακά σπιτάκια με το χαρακτηριστικό άσπρο-γαλάζιο χρώμα με τις αυλές γεμάτες λουλούδια, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τους ανεμόμυλους και την ήρεμη ατμόσφαιρα του νησιού θα σας μαγέψουν και δεν θα θέλετε να τελειώσουν οι διακοπές σας.

Οι Φούρνοι είναι ιδανικός προορισμός για αυτόν που αγαπά την ξεχωριστή γεύση και μπορεί να αναγνωρίζει τις ιδιαίτερες μυρωδιές τοπικών προϊόντων. Νησί ψαράδων προσφέρει μια διαφορετική γαστρονομία με τοπική ταυτότητα στα βάθη της ιστορίας, από το σταυροδρόμι διαφορετικών γεύσεων, προϊόντων, απολαύσεων.

Οι Φούρνοι είναι το νησί που ο χρόνος σταματά και ο τρόπος ζωής είναι εξαιρετικά χαλαρός.

Το αλλοτινό λημέρι των πειρατών έχει κλέψει την καρδιά όσων το επισκέφτηκαν με τα γαλαζοπράσινα νερά, τη φυσική ομορφιά, τους ευγενικούς κατοίκους και τα νόστιμα φαγητά του.

 

Οι Φούρνοι

Γενικές Πληροφορίες

Αξιοθέατα

Εκκλησίες & Μοναστήρια

Παραλίες

Φύση

Χωριά

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.