27 Μαΐου 2022

 


Λήμνος

Το νησί του Ηφαίστου

Η Λήμνος είναι ένα από τα νησιά της Ελλάδας που βρίσκονται στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Με ισχυρή παρουσία στην Ελληνική μυθολογία, είναι η πατρίδα του θεού Ηφαίστου, ενώ ο Όμηρος στα έπη του έχει τραγουδήσει για το νησί και όλα όσα πρόσφερε, ήδη από την αρχαιότητα.

Η Λήμνος είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά με πολλές ιδιαιτερότητες στη γεωλογία και στη μορφολογία του εδάφους της γεγονός που την καθιστά ξεχωριστή. Όλο το νησί έχει επηρεαστεί από την ύπαρξη του αρχαίου ηφαιστείου που είναι ανενεργό εδώ και αιώνες. Έχει όμως συντελέσει στη δημιουργία διάφορων γεωλογικών φαινομένων και έχει επηρεάσει το φυσικό τοπίο μ’ ένα τρόπο που εντυπωσιάζει.

Η Λήμνος είναι σχεδόν επίπεδη και δεν έχει μεγάλους ορεινούς όγκους αλλά υπάρχουν φυσικοί σχηματισμοί βράχοι στο Φαρακλό. Οι καταρράκτες στον Κάσπακα και οι αμμοθίνες που θυμίζουν Σαχάρα όπως πάρα πολλοί την ονομάζουν είναι από τα φυσικά αξιοθέατα της Λήμνου που δεν πρέπει να χάσει ο επισκέπτης. Λιμνοθάλασσες και σημαντικοί βιότοποι φιλοξενούν χιλιάδες πουλιά κατά την περίοδο της μετανάστευσής τους.

Οι αρχαιολογικοί χώροι του νησιού είναι εντυπωσιακοί, ειδικά όσον αφορά την ανθρώπινη παρουσία κατά την προϊστορική περίοδο. Επισκεφθείτε την αρχαία Πολιόχνη, τον αρχαιολογικό χώρο της Ηφαιστείας με το καταπληκτικό αρχαίο θέατρο, το Καβίρειο, όπου τελούνταν μυστικιστικές τελετές, αλλά και το Κάστρο της Μύρινας, που διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η Λήμνος έχει πολλές εκκλησίες και ξωκλήσια αλλά αυτό που εντυπωσιάζει πιο πολύ από όλα είναι το ξωκλήσι της Παναγίας Κακκαβιώτισσας που αντί για στέγη σκεπάζεται από βράχια.

Όλα τα χωριά της Λήμνου διατηρούν τη γραφικότητά τους με σπίτια παραδοσιακά και το καθένα με τα δικά του αξιοθέατα. Η Μύρινα που είναι η πρωτεύουσα του νησιού είναι ξακουστή για το κάστρο της αλλά και μια από τις πιο όμορφες νησιωτικές πόλεις στην Ελλάδα.

Η Λήμνος μπορεί να προσφέρει αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας αλλά και διασκέδασης.

 

Η Λήμνος

Γενικές Πληροφορίες

Αξιοθέατα

Εκκλησίες & Μοναστήρια

Παραλίες

Φύση

Χωριά

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

 

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.