08 Μαΐου 2022

 


Νομός Χαλκιδικής

 

Ο κρυφός παράδεισος

Ο Νομός Χαλκιδικής είναι ένας τόπος ευλογημένος που συνδυάζει το κοσμοπολίτικο περιβάλλον και την έντονη νυχτερινή ζωή με τη γαλήνη της φύσης. Οι χερσόνησοι Κασσάνδρα, Σιθωνία και Άθως προβάλλονται στη θάλασσα δίνοντάς της ένα ιδιαίτερο σχήμα που θυμίζει κατά πολύ την τρίαινα του θεού της θάλασσας, Ποσειδώνα!

Η κοσμοπολίτικη Χαλκιδική στη Μακεδονία και η μαγευτική νυχτερινή ζωή της συνθέτουν μέσα στην αντίθεσή τους με το γραφικό και γαλήνιο φυσικό περιβάλλον, μια «άλλη Χαλκιδική» που γίνεται πόλος έλξης και διασκέδασης για κάθε ηλικία.

Στη Χαλκιδική υπάρχουν παρθένα φυσικά τοπία και λιβάδια με αγριολούλουδα, που είναι χαρακτηρισμένα ως προστατευόμενες περιοχές από το Natura.

Το δάσος του Χολομώντα, στο οποίο διάλεξε για να περάσει μερικά χρόνια της ζωής του ο Αριστοτέλης, είναι ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή γεμάτος με μαγικά μονοπάτια μέσα στα έλατα και στις βελανιδιές.

Το Άγιο Όρος είναι το μοναδικό ζωντανό Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στον κόσμο. Είναι μια μοναστική πολιτεία με καταπράσινα βουνά και εντυπωσιακές μονές με μοναδική πνευματικότητα. Υπάρχουν 17 ελληνικά μοναστήρια, 1 ρωσικό, 1 βουλγαρικό και 1 σέρβικο καθώς επίσης πολλά κελιά, σκήτες και καλύβια.

Ατελείωτες πεντακάθαρες δαντελωτές ακτές, που βραβεύονται για την ποιότητά τους κάθε χρόνο με τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες», χαρίζουν στον επισκέπτη της Χαλκιδικής τις καλύτερες διακοπές της ζωής του σε ένα απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον συνδυάζοντας την άρτια τουριστική υποδομή.

Μικρά γραφικά χωριουδάκια στην ενδοχώρα με υπέροχη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, πνιγμένα στο πράσινο αλλά και παραθαλάσσιοι οικισμοί συνθέτουν μια μαγική εικόνα και προκαλούν τον επισκέπτη να τα εξερευνήσει όλα.

Ο κρυφός παράδεισος της Χαλκιδικής προσφέρει σχεδόν τα πάντα. Πρόκειται για έναν τόπο ευλογημένο και προικισμένο με σπάνιες φυσικές καλλονές. Εδώ συνδυάζεται απίθανα το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο της στεριάς δημιουργώντας τοπία απαράμιλλης ομορφιάς.

Η Χαλκιδική σας προσκαλεί να ζήσετε μοναδικές στιγμές και εμπειρίες  με τα μοναδικής ομορφιά τοπία, την πλούσια ιστορία, τους ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, τις υπέροχες παραλίες, τους γραφικούς οικισμούς με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την έντονη νυχτερινή ζωή.

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.