16 Ιουλίου 2022

Νομός Θεσσαλονίκης

Αισθάνεσαι το μύθο, αγγίζεις την ιστορία

O νομός Θεσσαλονίκης στην Κεντρική Μακεδονία είναι ένας προορισμός που τα έχει όλα. Εξερευνήστε και γνωρίστε από κοντά την ιστορία του τόπου που γέννησε και γαλούχησε τον μεγαλύτερο στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρο και άλλους σπουδαίους Μακεδόνες βασιλείς.

Ο νομός Θεσσαλονίκης έχει διάσπαρτα ιστορικά, αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, μεγάλου ενδιαφέροντος από όλες τις ιστορικές περιόδους, αφού υπήρξε σταυροδρόμι πολλών λαών και πολιτισμών. Εκτός από τα ποικίλα ιστορικά κτίρια της πόλης, υπάρχουν και πολλά νεοκλασικά κτήρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής.

Άριστοι τεχνίτες με προσοχή στη λεπτομέρεια και φινετσάτο γούστο, οι αρχαίοι Μακεδόνες γνώριζαν όσο λίγοι στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο τα μυστικά της επεξεργασίας του χρυσού. Το πολύτιμο μέταλλο έπαιρνε ζωή στα χέρια τους και μ’ αυτό τιμούσαν τους βασιλείς τους, σφράγιζαν όρκους ζωής και συμβόλιζαν τη δύναμη τους και την κοινωνική τους θέση.

Τόπος ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, σας περιμένει να ανακαλύψετε τις άγνωστες ομορφιές του και να ζήσετε αξέχαστες εμπειρίες στη φύση, στους πανέμορφους γραφικούς οικισμούς και στα παραδοσιακά χωριά του. Με μεγάλες πεδινές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, μικρούς λόφους με ποικίλη βλάστηση και πανέμορφα δασικά οικοσυστήματα στις ημιορεινές και ορεινές του περιοχές.

Περισσότερα

Ο νομός Θεσσαλονίκης

Γενικές Πληροφορίες

Αξιοθέατα

Εκκλησίες & Μοναστήρια

Παραλίες

Πόλεις & Χωριά

Φύση

 

Διακοπές στην Ελλάδα

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας

www.greecedestination.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.