16 Ιουλίου 2022

Θάσος

Το σμαράγδι του Αιγαίου

Ονόμασαν τη Θάσο «σμαράγδι του Αιγαίου», προσπαθώντας να αποτυπώσουν τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζεται μοναδικά στο νησί αυτό το πράσινο της φύσης με το γαλάζιο της θάλασσας. Καταπράσινα δέντρα, κυρίως πεύκα και ελιές, κυριολεκτικά φτάνουν ως τη θάλασσα σε κάθε ακτή της Θάσου, προσφέροντας τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, γαλήνης, χρωμάτων και μυρωδιών.

Οι παραλίες της Θάσου  είναι το αδιαμφισβήτητο μεγάλο της πλεονέκτημα, καθώς εκτός από αμέτρητες, είναι και… η μία καλύτερη από την άλλη! Αξίζει κανείς να γυρίσει όλο το νησί για να βρει την παραλία που προτιμά και που του ταιριάζει και που μπορεί να είναι πολυσύχναστη ή ερημική, οργανωμένη ή ανέγγιχτη από ανθρώπινη παρέμβαση.

Όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφθεί κανείς τη Θάσο και να μην παρασυρθεί από την πλούσια φύση της ενδοχώρας. Το Υψάριο Όρος που καλύπτει μεγάλο μέρος του νησιού διαθέτει δάση πεύκων, πλατάνων, τρεχούμενα νερά, ενώ όσο μεγαλώνει το υψόμετρο, συναντώνται καστανιές και έλατα. Οι περιπατητικές διαδρομές και οι περιηγήσεις είναι αμέτρητες και δεν αφήνουν κανέναν ανικανοποίητο.

Περισσότερα

Η Θάσος

Γενικές Πληροφορίες

Αξιοθέατα

Εκκλησίες & Μοναστήρια

Παραλίες

Φύση

Χωριά

 

Διακοπές στην Ελλάδα

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας

www.greecedestination.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.