13 Ιουλίου 2022

Νομός Χανίων

Μια ισχυρή φυσιογνωμία

Ο νομός Χανίων είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους επισκέπτες. Η προσέλκυση τόσο πολλών επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς τα Χανιά συνδυάζουν απίστευτη φυσική ομορφιά, πλούσια ιστορία και σημαντική πολιτιστική παράδοση στην παγκόσμια ιστορία και τον πολιτισμό με άρτιες τουριστικές υποδομές.

Στο νομό Χανίων υπάρχουν σπουδαία αρχαιολογικά και ιστορικά αξιοθέατα που μαρτυρούν το σπουδαίο ιστορικό παρελθόν και τους διαφορετικούς πολιτισμούς που άνθισαν εδώ από την αρχαιότητα μέχρι τα νεότερα χρόνια.
Οι σημαντικότεροι αρχαιολογικοί χώροι που σώζονται σήμερα είναι η αρχαία Άπτερα, η αρχαία Κυδωνία, η αρχαία Φαλάσαρνα, η Πολυρρήνια, η Λισσός, το Παλαίκαστρο και το Κάστρο Ιντζεδίν. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα του νομού είναι το ενετικό λιμάνι της πόλης των Χανίων, ο Αιγυπτιακός Φάρος, το φρούριο Φιρκά, η παλιά πόλη των Χανίων, οι τάφοι της οικογένειας Βενιζέλου και άλλα πολλά που βρίσκονται διάσπαρτα στο νομό και προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Περισσότερα

Ο νομός Χανίων

Γενικές Πληροφορίες

Αξιοθέατα

Εκκλησίες & Μοναστήρια

Παραλίες

Πόλεις & Χωριά

Φύση

 

Διακοπές στην Ελλάδα

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας

www.greecedestination.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.