16 Ιουλίου 2022

Νομός Ηλείας

Ο γαλήνιος τόπος με τις απέραντες αμμουδιές

Ο Νομός Ηλείας είναι η άγρια δύση της Πελοποννήσου. Όμορφη και αντιφατική με μεγάλη ιστορία, πλούσια φυσική ομορφιά και ο λιγότερο εξερευνημένος νομός της Πελοποννήσου, γεμάτος θησαυρούς.

Ταξίδι πίσω στο χρόνο, στην πατρίδα του μεγαλύτερου και του πιο θεαματικού αθλητικού γεγονότος στην ιστορία της ανθρωπότητας, οι λάτρεις της αρχαίας Ελλάδας έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους.

Η Αρχαία Ολυμπία με τα μοναδικά αριστουργήματα των Αρχαίων Ελλήνων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας και το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων, που μυεί τον επισκέπτη με σύγχρονο τρόπο στην ουσία των αγώνων όπως διεξάγονταν στην αρχαιότητα.

Η Αρχαία Ήλιδα, ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά κέντρα της Πελοποννήσου και αρχαία πρωτεύουσα της Ηλείας που φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας. Ο  ναός του Επικούριου Απόλλωνα, ο Παρθενώνας της Πελοποννήσου, είναι ένας από τους σπουδαιότερους ναούς της αρχαιότητας που στέκεται επιβλητικός στο γυμνό και φαλακρό τοπίο στις Βάσσες της Φιγάλειας.

Περισσότερα

Ο νομός Ηλείας

Γενικές Πληροφορίες

Αξιοθέατα

Εκκλησίες & Μοναστήρια

Παραλίες

Πόλεις & Χωριά

Φύση

 

Διακοπές στην Ελλάδα

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας

www.greecedestination.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.