16 Ιουλίου 2022

Νομός Μεσσηνίας

Ένας τόπος προικισμένος από τη φύση

Ο Νομός Μεσσηνίας στην Πελοπόννησο, είναι ένας επίγειος παράδεισος που μέσα από την πολυμορφία του τοπίου και τις ανεξάντλητες φυσικές καλλονές του αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλο το χρόνο.

Η Μεσσηνία «Γη Μακαρία» όπως την είπε ο Παυσανίας, γη φιλόξενη όλες τις εποχές του χρόνου, καρποφόρα, φωτεινή, καθώς ο ήλιος ανατέλλει από τις κορυφές του Ταϋγέτου και φωτίζει το χθες και το σήμερα αυτού του τόπου, με το πιο μακρύ, γεμάτο ζέστη και θάλασσα καλοκαίρι του. Ο Ευριπίδης την ονομάζει «η Καλλίκαρπος» για την ομορφιά και την εύφορη γη της.

Ο νομός Μεσσηνίας έχει αρχαιολογικά και πολιτισμικά μνημεία, πλούσια παράδοση με μεσαιωνικά κάστρα και πέτρινους πύργους, υπέροχες βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια αμέτρητες φυσικές ομορφιές με επιβλητικά βουνά, φαράγγια και εύφορες πεδιάδες με απέραντους ελαιώνες, δαντελωτές παραλίες και γραφικοί κολπίσκοι, παραδοσιακά χωριά και οικισμοί. Όλα αυτά συνθέτουν την ξεχωριστή γοητεία της Μεσσηνιακής γης που συνδυάζει την άγρια ομορφιά του φυσικού τοπίου με την απλότητα και τη ζεστασιά των ανθρώπων που την κατοικούν.

Περισσότερα

Ο νομός Μεσσηνίας

Γενικές Πληροφορίες

Αξιοθέατα

Εκκλησίες & Μοναστήρια

Παραλίες

Πόλεις & Χωριά

Φύση

 

Διακοπές στην Ελλάδα

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας

www.greecedestination.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.