16 Ιουλίου 2022

 

Νομός Σερρών

Πανάρχαια ιστορία και απίστευτη φυσική ομορφιά

Ο Νομός Σερρών είναι ένας από τους 13 νομούς της Μακεδονίας, του μεγαλύτερου διαμερίσματος της χώρας μας, σε έκταση και πλούτο. Καταλαμβάνει το ανατολικό της τμήμα και απλώνεται από το Στρυμωνικό κόλπο, που βρίσκεται στη νότια πλευρά του, μέχρι τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στο Βορρά.

Ο Νομός Σερρών είναι πλούσιος σε ιστορία, που ξεκινά από τους Μυθικούς χρόνους και μέσα από μια μακραίωνη διαδρομή φτάνει στο σήμερα. H φήμη των ιστορικών μνημείων, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα αξιοθέατα, τα πανέμορφα γραφικά χωριά και οι οικισμοί, μοναστήρια κρυμμένα μέσα στο πράσινο και η φυσική ομορφιά των περιοχών συναρπάζουν τον επισκέπτη και τον καλούν να εξερευνήσει αυτόν τον τόπο.

Ο Νομός Σερρών διαθέτει ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον, με αμέτρητες φυσικές ομορφιές. Το σπήλαιο της Αλιστράτης, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της χώρας, συναρπάζει κάθε επισκέπτη με τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο από τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες. Εκεί βρίσκεται και το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη που αποτελεί έναν πραγματικά επίγειο παράδεισο.

Περισσότερα

Ο νομός Σερρών

Γενικές Πληροφορίες

Αξιοθέατα

Εκκλησίες & Μοναστήρια

Πόλεις & Χωριά

Φύση

 

Διακοπές στην Ελλάδα

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.