16 Ιουλίου 2022

Νομός Λακωνίας

Ένας παράδεισος που δεν πρέπει να χάσεις

Ο νομός Λακωνίας στην Πελοπόννησο, έχει πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες να πει και ένα δικό του τρόπο να γοητεύει. Είναι ένας προορισμός με ξεχωριστή φυσιογνωμία, αφού κάθε γωνιά της δημιουργεί την εντύπωση ενός απέραντου μουσείου με πλήθος ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων.

Κάμπος, βουνό και θάλασσα η γη των Λακεδαιμονίων με θρύλους και παραδόσεις που στροβιλίζονται εδώ και αιώνες. Εδώ γεννήθηκαν οι ωραιότερες γυναίκες του κόσμου οι Καρυάτιδες. Εδώ άρπαξε ο Πάρις την ωραία Ελένη και ξεκίνησε ο Τρωικός Πόλεμος. Εδώ θυσιάστηκαν ο Λεωνίδας με τους 300 Σπαρτιάτες που η θυσία τους έγινε διαχρονικό σύμβολο.

Η ρομαντική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς σμιλεμένη στο βράχο σα γλυπτό, η μαγεμένη πολιτεία του Μυστρά που σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, οι επιβλητικοί πύργοι της Μάνης που είναι ένα μοναδικό δείγμα αμυντικής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, οι βυζαντινοί ναοί, τα μοναστήρια χτισμένα σε πανέμορφα καταπράσινα οροπέδια, αποτελούν πόλο έλξης για τους ρομαντικούς και τους εραστές της ιστορίας. Πανέμορφα και γραφικά χωριά διατηρούν ζωντανή την ατμόσφαιρα της παράδοσης και το χαρακτήρα της ανόθευτης ενδοχώρας.

Περισσότερα

Ο νομός Λακωνίας

Γενικές Πληροφορίες

Αξιοθέατα

Εκκλησίες & Μοναστήρια

Παραλίες

Πόλεις & Χωριά

Φύση

 

Διακοπές στην Ελλάδα

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας

www.greecedestination.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.