14 Ιουλίου 2022


Κέα

Ένα νησί γεμάτο εκπλήξεις

Η Κέα ή Τζια συνδυάζει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, υπέροχες παραλίες, συναρπαστικά αξιοθέατα και πλούσια ιστορική παράδοση. Είναι ένας μαγευτικός προορισμός που ικανοποιεί το γούστο ακόμη και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Πρόκειται για έναν πανέμορφο προορισμό, ιδανικό για ξεκούραστες διακοπές. Φημίζεται για τα υπέροχα φυσικά τοπία, τους γραφικούς οικισμούς και τις μαγευτικές παραλίες της.

Η Κέα είναι γνωστή για τα λιθόστρωτα μονοπάτια που περνούν μέσα από δάση και οδηγούν σε υπέροχους όρμους και παραλίες. Η πυκνή της βλάστηση την κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Παρόλο που εκ πρώτης όψεως το νησί φαίνεται άγονο, στην ενδοχώρα ευδοκιμούν δάση βασιλικής βελανιδιάς! Μεγάλο τμήμα της Κέας ανήκει στο δίκτυο προστασίας Natura 2000, ενώ το νησί διαθέτει και πολύ όμορφα σπήλαια.

Ένα νησί με τόσο πλούσια ιστορία όπως η Κέα δε θα μπορούσε παρά να είναι διάσπαρτο από μνημεία σε ξηρά και θάλασσα. Ο επισκέπτης είτε κάνει έναν απλό περίπατο στη Χώρα είτε την πεζοπορία εξερεύνησης στα μονοπάτια βρίσκει συνεχώς μπροστά του ενδιαφέροντα τοπόσημα, τα οποία χρονολογούνται από τα προϊστορικά χρόνια ως τον προηγούμενο αιώνα. Μπορείς να γνωρίσεις την πλούσια ιστορία της Κέας με μία επίσκεψη στα αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.

Περισσότερα

Η Κέα

Γενικές Πληροφορίες

Αξιοθέατα

Εκκλησίες & Μοναστήρια

Παραλίες

Φύση

Χωριά

 

Διακοπές στην Ελλάδα

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας

www.greecedestination.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.