17 Ιουλίου 2022

Σποράδες

Καταπράσινα τοπία με υπέροχες παραλίες

Οι Σποράδες είναι ένα σύμπλεγμα νησιών του Αιγαίου τα οποία βρίσκονται στην περιοχή βόρεια της Εύβοιας και ανατολικά της Μαγνησίας. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των νησιών είναι οι υπέροχες παραλίες με την πολύ πλούσια βλάστηση που συχνά φτάνει μέχρι τις ακτές, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα νησιά του Αιγαίου πελάγους.

Η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Αλόννησος και η Σκύρος, αποτελούν το βασικό κορμό των Σποράδων, στις οποίες, όμως, ανήκουν και τα πολύ μικρά νησιά Περιστέρα και Κυρά Παναγιά με τους ελάχιστους κατοίκους και πολλά ακόμα ακατοίκητα νησάκια. Οι Σποράδες πήραν το όνομά τους από τη γεωγραφική τους θέση καθώς βρίσκονται διάσπαρτα στο Αιγαίο.

Όλα τα νησιά των Σποράδων χαρακτηρίζονται από πλούσια βλάστηση που συχνά φτάνει μέχρι τις ακτές, και πανέμορφες αμμώδεις παραλίες. Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας δημιουργεί ένα σκηνικό απαράμιλλης γοητείας. Τα πυκνά δάση, τα δαντελωτά ακρογιάλια, οι υπέροχες παραλίες με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, οι απάνεμοι κολπίσκοι, η χαρακτηριστική νησιώτικη αρχιτεκτονική, τα κάστρα και τα γραφικά εκκλησάκια γοητεύουν τον επισκέπτη. Τα νησιά προσελκύουν κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστών από όλο τον κόσμο.

Περισσότερα

Αλόννησος

Σκιάθος

Σκόπελος

Σκύρος

 

Διακοπές στην Ελλάδα

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας

www.greecedestination.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.