08 Οκτωβρίου 2021

 

Δωδεκάνησα

Ανακαλύψτε μια διαφορετική Ελλάδα

Τα «Δωδεκάνησα» ή «Δωδεκάνησος» περιλαμβάνει 19 κύρια νησιά. Αγαθονήσι, Αρκιοί, Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστεολλόριζο, Κως, Λειψοί, Λέρος, Μαράθι, Νίσυρος, Πάτμος, Ρόδος, Σύμη, Τέλενδος, Τήλος, Χάλκη, Ψείριμος, καθώς και 93 νησίδες, Πρωτεύουσα του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων είναι η Ρόδος. Άλλα μικρότερα νησιά είναι: Αλιμιά, Γυαλί, Κίναρος, Λεβιθα, Νίμος, Σαρία, Στρογγυλή, Σύρνα και Φαρμακονήσι. 

Τα Δωδεκάνησα είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στο ανατολικό Αιγαίο με μεγάλη ιστορία. Λόγω της γεωγραφικής τους θέσης υπήρξαν ο τόπος όπου διασταυρώθηκαν διάφοροι λαοί και πολιτισμοί. Παρόλα όσα πέρασαν, διατήρησαν ανέπαφη την ελληνική γλώσσα, τη θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα, τις παραδόσεις τους, που ακόμα και σήμερα συναντάς στο δρόμο κατοίκους ντυμένους με τοπικές ενδυμασίες. Σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι και μοναδικά ιστορικά μνημεία δίνουν το πολιτιστικό στίγμα των νησιών, έτσι όπως εκπέμπει αιώνες.

Η εκπληκτική αρχιτεκτονική και η πολεοδομία στα νησιά των Δωδεκανήσων, ακολούθησε τους δικούς της ιστορικούς κύκλους, με τη δική του προσωπικότητα κάθε νησί. Γραφικά παραδοσιακά χωριά με πολύχρωμα σπίτια, πλακόστρωτα καλντερίμια και μοναδική θέα. Μαγευτικές τοποθεσίες με ηλιοβασίλεμα που χρωματίζει τη θάλασσα με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Μοναδικό σκηνικό φύσης που διακρίνεται για την ποικιλία του με έντονες αντιθέσεις, συνδυάζοντας με επιτυχία την πλούσια και πολύχρωμη βλάστηση με το χαλαρωτικό γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας.

Μεγάλη ποικιλία βιότοπων συνθέτουν τη φυσιογνωμία της πανίδας, η οποία είναι πλουσιότατη και αποτελεί μείγμα ευρωπαϊκών, ασιατικών και αφρικανικών ειδών. Οι απίστευτες ομορφιές και η ξεχωριστή τους κουλτούρα, η θάλασσα και το μοναδικό φως των Δωδεκανήσων ενέπνευσαν ποιητές, συγγραφείς και ζωγράφους. Υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά που συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καθαρότερες και ομορφότερες της Ελλάδας.

Τα Δωδεκάνησα προσφέρονται τόσο για κοσμοπολίτικες όσο και για ήρεμες διακοπές. Νησιά με ζωντανούς ρυθμούς και έντονη νυχτερινή ζωή και νησιά για όσους αποζητούν την ηρεμία και τη γαλήνη. Καλύπτουν όλες τις μορφές τουρισμού και για το λόγο αυτόν κάθε χρόνο δέχονται χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η άρτια τουριστική υποδομή σε όλα τα νησιά ακολουθεί το στιλ των διακοπών που θα επιλέξει ο επισκέπτης, παρέχοντας πληθώρα επιλογών από καταλύματα. Η μοναδική γαστρονομία των Δωδεκανήσων, σταυροδρόμι διαφορετικών πολιτισμών, διαμόρφωσαν τη δική τους κουζίνα, η οποία έχει διαφορές αλλά και ομοιότητες από νησί σε νησί.

Όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων αποτελούν δημοφιλή προορισμό. Κάθε νησί έχει ωστόσο τη δική του φυσιογνωμία προσφέροντας κάτι διαφορετικό στον επισκέπτη με τα μοναδικά αξιοθέατα και την ξεχωριστή τους ιστορία.

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.