08 Οκτωβρίου 2021

 

Επτάνησα

Υπέροχα φυσικά τοπία πνιγμένα στο πράσινο

Τα Επτάνησα είναι ένα σύμπλεγμα του Ιονίου Πελάγους κατά μήκος των δυτικών ακτών της Ελλάδας με πρωτεύουσα την Κέρκυρα. Τα νησιά που ανήκουν στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων είναι: Αντίπαξοι, Ζάκυνθος, Ιθάκη, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Κύθυρα, Λευκάδα, Παξιί και κάποια μικρότερα νησιά με γνωστότερα τα Αντικύθηρα, την Ερεικούσσα, τον Κάλαμο, τον Καστό, το Μαθράκι, το Μεγανήσι κλπ.

Τα Επτάνησα δέχτηκαν την επιρροή της Δυτικής κουλτούρας και δημιούργησαν μια δική τους ταυτότητα που τα κάνει να ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Συναρπάζει η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά τους, με τα μεσαιωνικά κάστρα, τα μοναστήρια και τα επιβλητικά Βενετσιάνικα κτίρια, που όλα μαζί συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό που μεταφέρει τους ταξιδιώτες στα παλιά χρόνια.

Εντυπωσιάζει η ιδιαίτερη επτανησιακή αρχιτεκτονική, τα χρώματα των σπιτιών, τα γραφικά σοκάκια.

Χαρακτηριστικό των Επτανήσων είναι οι υπέροχες δαντελωτές παραλίες με τα καταπληκτικά τιρκουάζ νερά τους, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις παραλίες διάσημων εξωτικών νησιών.

Μαγευτικά φυσικά τοπία, καταπράσινες εκτάσεις, καταρράκτες, μονοπάτια, υγρότοποι, γαλάζιες σπηλιές, βουνά και θαλάσσια πάρκα όπου βρίσκουν καταφύγιο οι χελώνες και οι φώκιες.

Όλα τα νησιά των Επτανήσων είναι δημοφιλείς προορισμοί για κάθε είδους τουρισμού, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στα Επτάνησα σας περιμένουν άνθρωποι χαμογελαστοί, καλοσυνάτοι που κάθε κουβέντα τους γίνεται τραγούδι και κάθε τους κίνηση χορός.

Όλα αυτά συνδυάζονται με την εκλεκτή κουζίνα και την άρτια τουριστική υποδομή σε όλα τα νησιά των Επτανήσων, παρέχοντας πληθώρα επιλογών από καταλύματα και εστιατόρια.

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.