08 Οκτωβρίου 2021

 

Πελοπόννησος

Η κιβωτός του Ελληνικού Πολιτισμού

Η Πελοπόννησος, η νήσος του Πέλοπα -κατά τη μυθολογία- είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος που χωρίζεται από την υπόλοιπη Ελλάδα με τον Κορινθιακό Κόλπο και συνδέεται με τη Στερεά Ελλάδα, ανατολικά  μέσω του Ισθμού της Κορίνθου και δυτικά με τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Σχηματίζεται στα παράλια από μεγάλους κόλπους που της δίνουν το χαρακτηριστικό σχήμα του πλατανόφυλλου, γι’ αυτό παλαιότερα την έλεγαν και «Μοριά».

Η Πελοπόννησος αποτελείται από τους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας με σπουδαιότερες πόλεις την Πάτρα, την Τρίπολη, τη Σπάρτη, τον Πύργο, την Καλαμάτα, την Κόρινθο και το Ναύπλιο.

Στολισμένα µε κάστρα, πυκνές φραγκοσυκιές, λευκά εκκλησάκια και κρυφές παραλίες τα πανέμορφα νησάκια της Πελοποννήσου, μια ανάσα μακριά από την στεριά.

Εμπνευστείτε από σημαντικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, που μαρτυρούν τη μακραίωνη ιστορία της Πελοποννήσου, συνδεδεμένη με μύθους διαχρονικούς και ανυπέρβλητους, καθώς προέρχεται από το όνομα του βασιλιά της Αχαΐας και αργότερα της Πίσας, Πέλοπα (Πέλοψ). Η Πελοπόννησος αποτελεί ιστορική κοιτίδα του ελληνισμού και κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια. Σε αυτήν αναπτύχθηκε ο Μυκηναϊκός πολιτισμός και κατοίκησαν και τα τρία κυριότερα ελληνικά φύλα (Αχαιοί, Ίωνες και Δωριείς). Στην Αρχαία Ολυμπία το 776 π.Χ. διεξήχθησαν  οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες προς τιμή του θεού Δία.

Χώρα των 300 Σπαρτιατών και γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η Πελοπόννησος είναι ένας διαχρονικός προορισμός με σπουδαία ιστορική κληρονομιά, με τεράστιο ιστορικό, πολιτιστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Εξερευνήστε  γοητευτικές καστροπολιτείες και φρούρια που υπόσχονται ένα μαγικό ταξίδι μέσα στο χρόνο. Γνωρίστε εντυπωσιακά εμβληματικά μνημεία από κάθε περίοδο της ιστορίας, παραδοσιακά γεφύρια, ιστορικά μοναστήρια και εκκλησίες εξαιρετικής αρχιτεκτονικής. Περπατήστε μαγευτικά φυσικά τοπία, γραφικά παραδοσιακά χωριά και ψαροχώρια αυθεντικής ομορφιάς, καθένα με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πρόθυμοι να σας υποδεχθούν όλη τη διάρκεια του χρόνου

Τα χωριά της Πελοποννήσου γεμίζουν κάθε επισκέπτη μοναδικές εικόνες. Όλα διαφορετικά, πανέμορφα, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή μαγεία και τις δικές τους παραδόσεις. Πολλά από αυτά είναι του 18ου και 19ου αιώνα και μας αφηγούνται το παραμύθι της πέτρας που χτίστηκε η Πελοπόννησος απ’ άκρη σε άκρη. Ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη παραδοσιακή αρχιτεκτονική των πέτρινων σπιτιών της. Πέτρινα σπίτια και αρχοντικά με κόκκινες κεραμιδοσκεπές και καμινάδες, τοξωτές καμάρες, πλακόστρωτα καλντερίμια, αμφιθεατρικά χτισμένα, που αποτελούν τη ζωντανή ιστορία του τόπου.

Η ομορφιά του φυσικού τοπίου στην Πελοπόννησο σε κερδίζει με την πυκνή βλάστηση και τα μαγεμένα δάση. Το ειδυλλιακό τοπίο συμπληρώνουν οι λίμνες, τα ποτάμια και οι καταρράκτες, σε ένα μαγευτικό θέαμα. Με πλούσια χλωρίδα και πανίδα η Πελοπόννησος είναι τόπος όπου η φύση «ζωγράφισε».

Όλη η ακτογραμμή της Πελοποννήσου κρύβει μία ποικιλία από θαυμάσιες παραλίες με καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά, οργανωμένες και ερημικές. Το εξαιρετικό τους κάλλος αναμφισβήτητα θα σας γοητεύσει. Ο λόγος είναι η υπέροχη φύση και τα εξωτικά νησάκια που αγκαλιάζει τα ζαφειρένια νερά τους.

Η οικονομία της Πελοποννήσου βασίζεται στη γεωργία, πτηνοτροφία, κτηνοτροφία και μελισσοκομία. Στα παράλια υπάρχουν αρκετές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας. Ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη.

Η γαστρονομία στη Πελοπόννησο έχει τη δική της ξεχωριστή θέση ευωδιασμένη από τα πλούσια αγροτικά προϊόντα του τόπου.

Η Πελοπόννησος είναι ένας επίγειος παράδεισος για κάθε είδους επισκέπτη που προσφέρει τα πάντα. Μέσα από την πολυμορφία του τοπίου και τις ανεξάντλητες φυσικές καλλονές αποτελεί ιδανικό προορισμό για εναλλακτικό τουρισμό.

Προγραμματίστε λοιπόν το ταξίδι σας και αφεθείτε στη γοητεία της!!!

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.