08 Οκτωβρίου 2021

 

Θράκη

Διαδρομές μέσα στη φύση, στην ιστορία και στην παράδοση

Η αρχαία Θράκη εκτεινόταν από τα παράλια του Αιγαίου, του Ελλήσποντου και του Βοσπόρου, έως τον Ίστρο και από τις ακτές του Εύξεινου Πόντου έως τη γειτονική Μακεδονία. Η προνομιακή της θέση δίπλα στα Στενά, που ενώνουν την Ευρώπη με την Ασία και το Αιγαίο με τον Εύξεινο Πόντο, την ανέδειξε σε κέντρο διακίνησης, διασποράς και διάδοσης ανθρώπων, αγαθών, ιδεών και πολιτισμών, αλλά συγχρόνως την έκανε και πεδίο πολεμικών συγκρούσεων και εχθρικών επιδρομών.

Η Θράκη σήμερα θεωρείται ένας τόπος στον οποίο συνυπάρχουν αρμονικά στοιχεία του ανατολικού και του δυτικού πολιτισμού, αφού η θέση της την καθιστά συνδετικό κρίκο της Ανατολής με τη Δύση. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Eλλάδας και περιλαμβάνει τους νομούς Έβρο, Ξάνθη, Pοδόπη και τη Σαμοθράκη που ανήκει διοικητικά στον Έβρο.

Η Θράκη είναι ένα κομμάτι της Ελληνικής γης που συνδυάζει μνήμες του παρελθόντος με το σήμερα, με ιδανικό τρόπο. Με αξιόλογη παρουσία στη διαδρομή των αιώνων και πλούσια λαογραφική παράδοση. Ευρήματα νεολιθικής εποχής, αρχαίες πόλεις με τα τείχη και τα λιμάνια τους, ρωμαϊκά και βυζαντινά μνημεία συναντά κανείς παντού στη Θράκη.

Απέραντες πεδιάδες, εύφορες κοιλάδες, μεγάλοι ποταμοί, πλούσια βλάστηση και δάση με δένδρα ηλικίας ακόμη και πάνω από 200 χρόνια. Λίμνες και σπάνιοι υγροβιότοποι από τους σημαντικότερους και πιο εντυπωσιακούς της Ευρώπης, με 300 ίσως και περισσότερα προστατευόμενα είδη πουλιών. Εδώ ξεχειμωνιάζουν και προστατεύονται πάνω από 200.000 άγρια υδρόβια.

Διαδρομές μέσα στη φύση, μέσα από σπαρμένα λιβάδια και πευκόφυτα βουνά από τη μια και θάλασσα από την άλλη. Διαδρομές μέσα από πόλεις, χωριά και τοπία σπάνιας ελληνικής ομορφιάς που θα συναρπάσουν τον επισκέπτη. Παραμυθένιες σπηλιές και μυθικά ποτάμια, άγνωστα δάση, αλλά και πανέμορφες παραλίες, συνθέτουν την εικόνα της Θράκης και σας περιμένουν να τη γνωρίσετε.

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.