08 Οκτωβρίου 2021

 

Βορειοανατολικό Αιγαίο

Μια απέραντη γαλάζια θάλασσα που αγκαλιάζει τα Ελληνικά νησιά

Τα νησιά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο με έντονα τα αποτυπώματα της ιστορίας πάνω τους, αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς πολιτισμικής δράσης και έκφρασης με λαϊκά δρώμενα και παραδόσεις, που ο επισκέπτης συναντά σε κάθε του βήμα.

Το καθένα με τη δική του ιδιαιτερότητα και ένταση, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την τοπική τους κουλτούρα και το φυσικό περιβάλλον, προσφέροντας στους επισκέπτες τους μοναδικές εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές άλλων εποχών.

Τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου αποτέλεσαν το κατώφλι της ένωσης του Μικρασιατικού ελληνισμού και της Ελλάδας. Η ιστορία ξεκινάει αιώνες πίσω τότε που τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου αποτελούσαν το κέντρο της οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.

Καταπράσινα, μοναδικά στον κόσμο, φυσικά τοπία, παραδοσιακοί οικισμοί και γραφικά ορεινά χωριά και η φιλοξενία των κατοίκων δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό για ιδανικούς προορισμούς. Γύρω τους, μια συστάδα από μικρά νησιά, τα περισσότερο ακατοίκητα, είναι ένας επίγειος παράδεισος.

Μοναδικά αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία προκαλούν το θαυμασμό και καταδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό των νησιών του Βόρειου Αιγαίου.

Σε όλα τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου θα συναντήσετε όμορφα ξωκλήσια, ιστορικά μοναστήρια και εκκλησίες, συνδεδεμένα με θρύλους.

Οι παραλίες στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου γοητεύουν με τα μαγευτικά ακρογιάλια, τις απέραντες αμμουδιές, τις βοτσαλωτές παραλίες, τα γραφικά λιμανάκια και τους κλειστούς όρμους με τα γαλαζοπράσινα νερά.

Το ιδιόμορφο φυσικό περιβάλλον και οι εναλλαγές του τοπίου, κάνουν τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου να ξεχωρίζουν και να οδηγούν τον επισκέπτη σε μονοπάτια εξερεύνησης και αναψυχής. Υγρότοποι με σπάνια πανίδα και χλωρίδα, αμμοθίνες, καταρράχτες, καταπράσινα δάση, άγριες βουνοπλαγιές, ιαματικές πηγές, είναι μερικά μόνο από αυτά που μπορεί κανείς να απολαύσει στα νησιά.

Η γαστρονομία στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου είναι ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων.

Η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με σύγχρονα πλοία και οι αεροπορικές συνδέσεις, τα έχουν καταστήσει τις τελευταίες δεκαετίες ιδιαίτερα προσφιλείς προορισμούς.

Τα νησιά αυτά, χάρη στα μοναδικά αξιοθέατα και την άρτια τουριστική υποδομή που διαθέτουν, προσελκύουν κάθε χρόνο πλήθος Ελλήνων και ξένων τουριστών, που τα επισκέπτονται για να περάσουν αξέχαστες διακοπές.

Στο Βόρειο Αιγαίο δεσπόζουν τα νησιά: Άγιος Ευστράτιος, Θύμαινα, Ικαρία, Λέσβος, Λήμνος, Οινούσες, Σάμος, Φούρνοι, Χίος, Ψαρά, το καθένα με τη δική του απίστευτη ομορφιά.

 

 

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.