08 Οκτωβρίου 2021

 

Ήπειρος

Ένας ιδανικός προορισμός για όλο το χρόνο

Η Ήπειρος είναι μια έκταση γης με πολλές και όμορφες ακτές που σμίγουν στο βάθος με άγρια βουνά, ποτάμια και λίμνες που χαίρεσαι την εξαιρετική ομορφιά τους. Για τους λάτρεις της φύσης, η Ήπειρος είναι ένας παράδεισος γεμάτη ανεξερεύνητες ομορφιές.

Τα άγρια ποτάμια, οι λίμνες, οι βαλτότοποι και τα βουνά αποτελούν ένα προστατευμένο φυσικό περιβάλλον. Τα μεγάλα φυσικά δάση, των εθνικών δρυμών, στεγάζουν δεκάδες είδη πουλιών. Άγρια ζώα υπάρχουν ακόμα σε αυτόν τον τόπο και πουλιά διασχίζουν τον ουρανό. Σπάνια είδη άγριων λουλουδιών ευδοκιμούν και γεμίζουν μυρωδιά το περιβάλλον.

Η Ήπειρος σε συναρπάζει από την πρώτη ματιά. Τα έχει όλα. Μοναδικοί υδροβιότοποι, λίμνες και ποτάμια, βουνά με ψηλές κορφές και πανέμορφες ακτές με πεντακάθαρα νερά. Πολυάριθμα μοναστήρια και εκκλησίες, αρχαιολογικοί χώροι, νερόμυλοι, εκατοντάδες πέτρινα γεφύρια, κάστρα και παραδοσιακοί οικισμοί.

Οι κλιματολογικές συνθήκες και η διαμόρφωση του εδάφους κάνουν την Ήπειρο αξιόλογο προορισμό για διακοπές όλο το χρόνο. Από τα δύσβατα και απρόσιτα βουνά με πρώτη την Πίνδο, το μυθικό Αχέροντα, τα Γιάννενα, την Άρτα και από την άλλη τα ακρογιάλια, τις σύγχρονες πολιτείες και τα χωριά η Ήπειρος συναρπάζει τον επισκέπτη όποια εποχή και αν την επισκεφτεί.

Σε όλα αυτά βρίσκεται η ψυχή της Ηπείρου, για ένα ταξίδι κάθε εποχή του χρόνου και για κάθε ταξιδιώτη.

Η Ήπειρος αποτελείται από τους νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας, ο καθένας με τις δικές του ομορφιές και ιδιαιτερότητες και σε προσκαλούν να τους γνωρίσεις.

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.