08 Οκτωβρίου 2021

 


Αργοσαρωνικός

Τα διαμάντια του Σαρωνικού κόλπου

Ο Αργοσαρωνικός είναι ένα πανέμορφο σύμπλεγμα νησιών που βρίσκεται ανάμεσα στην Αττική και τις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου.

Λόγω της κοντινής τους απόστασης από την Αθήνα και των πολλών επιλογών που προσφέρουν στους επισκέπτες τους, αποτελούν ένα δημοφιλή προορισμό με πολύ καλή τουριστική υποδομή, ανάλογα με τη διαδρομή και τον τρόπο πρόσβασης που θα επιλέξει ο κάθε επισκέπτης.

Όλα τα νησιά έχουν συχνή και καθημερινή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά προσφέροντας, έτσι, τη δυνατότητα στους επισκέπτες να πραγματοποιήσουν εκδρομές ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.

Τα νησιά Αγκίστρι, Αίγινα, Πόρος, Σαλαμίνα, Σπέτσες, Ύδρα, Χερσόνησος των Μεθάνων, άλλα μικρότερα νησιά και βραχονησίδες είναι πανέμορφα και γραφικά.

Θεωρούνται από τα κοσμικότερα και πολυσύχναστα Ελλαδικά νησιά και έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη.

Συνδυάζουν το σύγχρονο κοσμοπολίτικο πρόσωπο με το λαμπρό τους παρελθόν. Την πλούσια ιστορία και παράδοση με τους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Αρχοντικά σπίτια με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τους γραφικούς οικισμούς.

Εντυπωσιάζουν με τις δαντελωτές ακρογιαλιές και τα γαλαζοπράσινα νερά, τα όμορφα φυσικά τοπία με τους γραφικούς κολπίσκους και τα όμορφα λιμανάκια.

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν κατοικηθεί από την προϊστορική εποχή και διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο τόσο στους αρχαίους όσο και στους νεότερους χρόνους. Η συμβολή τους στην επανάσταση του 1821 υπήρξε καθοριστική και η ανάπτυξή τους συνδέθηκε κυρίως με την ναυτιλία και το εμπόριο.

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.