08 Οκτωβρίου 2021

 

Μακεδονία

Η γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Μακεδονία… Κατοικία των Θεών στον Όλυμπο, τόπος ανθρώπων που έζησαν και λατρεύτηκαν ως Θεοί, στο Δίον, την Πέλλα και τη Βεργίνα.

Η Μακεδονία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια στην Ελλάδα και αποτελείται από 13 νομούς: Γρεβενών, Δράμας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Φλώρινας, Χαλκιδικής και η Θάσος που διοικητικά ανήκει στην Καβάλα. Η Θεσσαλονίκη είναι πρωτεύουσα της Μακεδονίας και δεύτερη πιο σημαντική πόλη στην Ελλάδα. Το Άγιος Όρος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της Ορθοδοξίας παγκοσμίως. Τα 20 μοναστήρια του είναι μνημεία μεγάλης πολιτισμικής αξίας.

Η Μακεδονία με τη σπουδαία ιστορική κληρονομιά, τα εντυπωσιακά θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία, τα μαγευτικά φυσικά τοπία, τα γραφικά παραδοσιακά χωριά και ψαροχώρια, τα αυθεντικά ήθη και έθιμα, αποτελεί έναν ευλογημένο τόπο που θα σας συνεπάρει και θα σας χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες. Kάθε νομός της Μακεδονίας έχει τα δικά του μοναδικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Εμπνευστείτε από σημαντικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, που μαρτυρούν τη μακραίωνη ιστορία της Μακεδονίας, συνδεδεμένη με μυθικές μορφές και κατοικημένη από τα προϊστορικά χρόνια. Η Μακεδονία είναι παγκοσμίως γνωστή και ως η πατρίδα και γενέτειρα των αρχαίων Μακεδόνων Μεγάλου Αλεξάνδρου και Φιλίππου του Β’.

Γνωρίστε πλήθος από ιστορικά μνημεία, αξιόλογα μουσεία, μεγαλοπρεπή κάστρα, που συμβολίζουν τη μνήμη, την κληρονομιά και τη μακρά ιστορία της Μακεδονίας, αδιάψευστοι μάρτυρες μιας σημαντικής διαδρομής που χάνεται στα βάθη των αιώνων

Οι εκκλησίες φάροι μιας θρησκευτικής ιστορίας χιλίων χρόνων, μαρτυρούν τη παρουσία και τη μακρόχρονη παράδοση του ορθόδοξου χριστιανισμού από την εποχή του Βυζαντίου. Τα Μοναστήρια μοναδικής αρχιτεκτονικής τεχνοτροπίας, είναι μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και χτισμένα σε τοποθεσίες που κόβουν την ανάσα.

Αμέτρητες φυσικές ομορφιές, αφρισμένα ποτάμια, γαλήνιες απέραντες πεδιάδες, καταρράκτες με ορμητικά νερά, ιαματικά κέντρα για χαλάρωση και ανανέωση, σημαντικοί υγρότοποι που προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες, θα σας γεμίσουν με απροσδόκητες εικόνες από τον πλούτο της χλωρίδας και πανίδας που φιλοξενούν.

Περπατήστε σε μοναδικής ομορφιάς δάση, παραμυθένια φαράγγια, τοξωτά πέτρινα γεφύρια, σπήλαια, επιβλητικούς ορεινούς όγκους με θέα που προκαλούν δέος και αισθανθείτε ένα μοναδικό αίσθημα γαλήνης.

Υπάρχουν εκπληκτικές περιοχές και μέρη στη Μακεδονία που δε μοιάζουν με άλλα πουθενά στην υπόλοιπη Ελλάδα. Θαυμάστε γραφικές πόλεις και χωριά με ιδιαίτερη ιστορία, παραδοσιακούς οικισμούς, εντυπωσιακά αρχοντικά με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον που συνθέτουν ένα πολυπρόσωπο ταξιδιωτικό προφίλ.

Η Μακεδονία έχει να επιδείξει μία ποικιλία από θαυμάσιες ειδυλλιακές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, κοσμοπολίτικες ή ερημικές με δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα. Τα εξωτικά νησάκια σας περιμένουν για να πλουτίσουν την εμπειρία σας σε έναν από τους ομορφότερους και πλέον ποικιλόμορφους προορισμούς της Ελλάδας.

Η Μακεδονία προσφέρει ένα μοναδικό μωσαϊκό εμπειριών από διαφορετικά στοιχεία της φύσης που συνθέτει έναν ιδανικό προορισμό για αμέτρητες εναλλακτικές δραστηριότητες, για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας.

Η Μικρασιατική επιρροή είναι ζωντανή στις γεύσεις της Mακεδονικής κουζίνας, που σε μεταφέρουν σε ένα απολαυστικό ταξίδι γεύσης. Οι γαστρονομικές απολαύσεις συνοδεύονται με τοπικά κρασιά και τρίπουρο.

Η Μακεδονία μέσα από την πολυμορφία του τοπίου και τις ανεξάντλητες φυσικές καλλονές, την πλούσια ιστορία, τη σύγχρονη τουριστική υποδομή και την πληθώρα επιλογών για εναλλακτικό τουρισμό, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές.

 

Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα

www.greecedestination.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.